Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ



Με το άρθρο 2 καταργούνται οι διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα:

1) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί, 1,10 ή 100
2) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιαδήποτε κατάστημα, άρα και με Super market, ιατρεία, πολυιατρεία κ.λ.π
3)Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός μα κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%, δηλαδή νομιμοποίηση μισθώσεως φαρμακείων.
4) Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με προφανές αποτέλεσμα όλα τα φαρμακεία να μεταφερθούν στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία, επίσης επιτρέπεται στα φαρμακεία να μεταφερθούν από τον ένα δήμο σε άλλο.
5) Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, με προφανές αποτέλεσμα κάθε νέος φαρμακοποιός να ανοίγει φαρμακείο μόνο στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία.
6) Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες αφού κάθε φαρμακοποιός θα μπορεί όποτε θέλει και ανεξέλεγκτα να ανοίγει και να κλείνει το φαρμακείο του
7) Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση , να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν αδιαφορώντας για την σχετική ενημέρωση των πολιτών.
8) Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών.
9) Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ αντί των ελάχιστων 30 τ.μ που ήταν προηγουμένως.