Σελίδες

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Εξόφληση Ε.Ο.Π.Υ.Υ


Σύμφωνα με πιέσεις του Υπουργού Υγείας και του συμβούλου του κ συναδέλφου μας φαρμακοποιoύ κύριου Καραθάνου , την Παρασκευή αναμένεται ζεστό χρήμα στις τσέπες μας.
Πλήρης εξόφληση των συνταγών Απριλίου Ε.Ο.Π.Υ.Υ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. !
Μέχρι στιγμής φαίνεται να ομαλοποιούνται λίγο οι πληρωμές σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Στο ΣτΕ οι φαρμακευτικές για τις τιμές των φαρμάκων



Για «στρέβλωση των όρων ανταγωνισμού» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού Υγείας σχετικά με τις τιμές στα φάρμακα.
 
Σύμφωνα με την προσφυγή, η επίμαχη υπουργική απόφαση (14.6.2013) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ προσκρούει και στη νομολογία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου από την οποία προκύπτει ότι «η αγορανομικά καθοριζόμενη ανώτατη τιμή πώλησης φαρμάκου όχι μόνο δεν μπορεί να είναι κατώτερη του κόστους παραγωγής ή εμπορίας» αλλά « πρέπει να περιλαμβάνει και εύλογο, επίσης προσδοκώμενο, ποσοστό κέρδους».
 
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι η επέκταση, «της νοσοκομειακής τιμής και στις πωλήσεις προς τα ιδιωτικά φαρμακεία παραβιάζει κατ’ αυτόν τον τρόπο τη συνταγματική διάταξη του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, καθώς επιβάλει στις πρώτες να πωλούν σε τιμή χαμηλότερη απ’ ότι προφανώς είχαν υπολογίσει, μην αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους». 
 
Συνέπεια της νέας ρύθμισης θα είναι, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, « να παύσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να παράγουν τα φάρμακα εκείνα, για τα οποία θα αναλάβουν ξαφνικά πρόσθετα κόστη (π.χ. κόστος διανομής προς τα ιδιωτικά φαρμακεία των κλινικών), ενώ θα απολέσουν σημαντικά έσοδα (λόγω της μειωμένης τιμής πώλησης προς τα ιδιωτικά φαρμακεία των κλινικών) με περαιτέρω αποτέλεσμα τη σημαντική διαρροή πελατείας που προστατεύεται από τη διάταξη του άρθρου 5 του Συντάγματος».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

''Δώστε μας ημερομηνίες εξόφλησης, όχι υποσχέσεις''



Άμεσο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών τους ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι "έχουν χάσει το μέτρημα των υποσχέσεων που έχουν κατά καιρούς λάβει από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη περασμένων ετών προς τα φαρμακεία τους".
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει ότι σήμερα ενημερώθηκε πως "ο ΕΟΠΥΥ, για γραφειοκρατικούς λόγους, αδυνατεί να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς, αφού έχει δοθεί εντολή σε ορισμένα ταμεία που τον αποτελούν να προβαίνουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες του στυλ "καταγραφή όλων των τιμολογίων, όλων των μηνών" από ελάχιστους έως ανύπαρκτους υπαλλήλους, πράγμα το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τελικά, στη μη πληρωμή μας".
 
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει πως για τα χρήματα αυτά που ποτέ δεν εισπράχτηκαν, οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν οδηγηθεί σε δανεισμούς και χρεοκοπίες αναμένοντας την αποπληρωμή των χρεών αυτών.
 
"Επειδή το θέμα αυτό, μαζί με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ, επιτείνει την ήδη τραγική κατάσταση των φαρμακοποιών που έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία, ζητάμε από τον Οργανισμό να μας δηλώσει εγγράφως και εμπεριστατωμένα για το πότε επιτέλους θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και θα εξοφλήσει τα παλαιά του χρέη" καταλήγει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΦΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



Η παρακάτω δήλωση έγινε σήμερα στην διάρκεια ευρείας σύσκεψης όλων των παραγόντων της αγοράς φαρμάκου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας . Σε απάντηση της δήλωσης του κ. Θεοδοσιάδη ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η δήλωση έχει ως εξής :
Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι φαρμακέμποροι εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική κατάσταση πολλών φαρμακείων , επιδιώκουν να κεφαλαιοποιήσουν τις οφειλές των φαρμακείων προς αυτούς και να τις συμψηφίσουν με συμμετοχή τους στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου.
Αυτό βεβαίως απαιτεί αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας και προς τα εκεί  στρέφουν  τις προσπάθειες τους , προκειμένου «κοψοχρονιά» να αποκτήσουν σειρά φαρμακείων φτιάχνοντας αλυσίδα με κοινό οικονομικό  κέντρο ελέγχου.
Ο Υπουργός Υγείας έχει ενημερωθεί σχετικώς. Απευθύνομαι προς όλους εκείνους  που απεργάζονται  ανάλογες  μεθοδεύσεις  και δημοσίως τους ενημερώνω ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες».
Αν χρειασθεί θα δημοσιοποιήσω ονόματα  και διευθύνσεις. Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί πρέπει να είναι έτοιμοι και ενωμένοι για να περιφρουρήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου τους . Τα καρτέλ, όπως και αν ονομάζονται , δεν έχουν θέση στον χώρο μας.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Δελτίο τύπου Φ.Σ.Α



Aθήνα, 30 Ιουλίου 2013
ΠΡΟΣ
Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι φαρμακοποιοί έχουν στην κυριολεξία χάσει το μέτρημα των υποσχέσεων που έχουν κατά καιρούς
λάβει από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη περασμένων ετών προς τα
φαρμακεία τους.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ για γραφειοκρατικούς λόγους, αδυνατεί να εξοφλήσει τους
φαρμακοποιούς, αφού έχει δοθεί εντολή σε ορισμένα ταμεία που τον αποτελούν να προβαίνουν σε
γραφειοκρατικές διαδικασίες του στυλ «καταγραφή όλων των τιμολογίων, όλων των μηνών» από
ελάχιστους έως ανύπαρκτους υπαλλήλους, πράγμα το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τελικά, στη
μη πληρωμή μας.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για τα χρήματα αυτά που ποτέ δεν εισπράχτηκαν, οι φαρμακοποιοί
έχουν πληρώσει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν οδηγηθεί σε δανεισμούς
και χρεοκοπίες αναμένοντας επί ματαίω την αποπληρωμή των χρεών αυτών.
Επειδή το θέμα αυτό, μαζί με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ,
επιτείνει την ήδη τραγική κατάσταση των φαρμακοποιών που έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον στη
διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη
οικονομική αιμορραγία, ζητάμε από τον Οργανισμό να μας δηλώσει εγγράφως και εμπεριστατωμένα για
το πότε επιτέλους θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και θα εξοφλήσει τα παλαιά του χρέη.
για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                      ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ




ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
                                                       
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
H Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων
σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα:
H Υγεία στην Ψηφιακή Εποχή
«Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»
η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αμαρουσίου
(Βασιλίσσης Σοφίας 9, Μαρούσι) την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:30.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό

Στέλιος Καλογερόπουλος - Ο Φαρμακοποιός είναι επιστήμονας



O ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ,ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
 ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΦΕΛΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4852/2010 ΔΟΘΗΚΕ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ.
ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 48 ΩΡΕΣ.
Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ. ΕΠΟΜΕΝΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ  ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΟΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΖΗΤΑΜΕ
·        ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ
·        ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
·        ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ



                    ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
                                       ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΣΑ

Μην μου τους κύκλους τάραττε



Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μήπως ήρθε η ώρα να αποδοθούν ευθύνες ?



Δύο χρόνια τώρα στο ίδιο έργο θεατές.

-Συνελεύσεις, χιλιάδες sms στα κινητά, ανακοινώσεις, Διοικητικά συμβούλια, ξανά συνελεύσεις, αποφάσεις που δεν υπολογίζονται από το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α, και ποιο το αποτέλεσμα????

Πλήρης αυτονομία των ωαρίων λειτουργίας των Φαρμακείων μας από τους Δήμους - Δήμος Αθηναίων, 62 ώρες λειτουργίας.

- 2 Ολόκληρα χρόνια φωνάζαμε , μας επιτέλους κάνετε κάτι, φώναζαμε στο Δ.Σ, το πλοίο μπάζει νερά, επισκευάστε το διότι έρχονται μεγαλύτερες φορτούνες, και η απάντηση " Έκτακτη Γενική Συνέλευση ", να μην λείψει κανείς διότι αφορά το μέλλον των φαρμακείων μας.
Γενικά ένα  αδιάφορο σφύριγμα.
Λάμβανε απόφαση η Γενική συνέλευση,μετά από 3 ώρες ομιλιών των μελών του Δ.Σ, η οποία μάλλον δεν άρεσε στο Δ.Σ και έκανε ότι δεν καταλάβαινε τι ακριβώς είχε ψηφιστεί.
Φαντάσματα  του Δ.Σ, βρήκαν ευκαιρία πάλι να βγουν στα πάνελ τα δημοσιογραφικά για να μαζέψουν τι??? Τα αμάζευτα?? Τα αποτελέσματα την αδιαφορίας τους??
Όσο δεν αρθρώνουν λέξη στα Δ.Σ και δεν έχουν και άποψη, πως γίνεται να λύνεται η γλώσσα τους σε περιοδικά, blog, ραδιόφωνο και τηλεόραση??

Η απόφαση αλλαγής ωραρίου από το Δήμο Αθηναίων είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πλήρης αδιαφορίας και κατάντιας του Συλλόγου μας, Συλλόγου που κάποτε αυτός όριζε την επικαιρότητα πρωτοστατούσε σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις. Είναι ακόμα αυτό που πιστεύουν κάποιοι εκτός χώρου  " εσείς έχετε δυναμικό Σύλλογο" , και που να ήξεραν τον ρόλο του Θεατή που παίζει εδώ και 2 χρόνια τώρα.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Έπεσε και το πιο μεγάλο κάστρο.......

      

Οι λάθος κινήσεις του Συνδικαλισμού οδήγησαν στον διαχωρισμό του μεγαλύτερου Δήμου της Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων.
Πόσο ακόμα οι Σύλλογοι θα είναι θεατές??



ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
με αριθμό 782 που αφορά έγκριση για τον καθορισμό των ωρών ανοίγματος,
μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων, καθώς και τον καθορισμό
του αριθμού των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν για το έτος 2013
σύμφωνα με την πρόταση τους.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει σύμφωνα με τις προτάσεις των φαρμακοποιών της ευρύτερης περιοχής του
κέντρου των Αθηνών, τον καθορισμό των ωρών ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής
και κλεισίματος των φαρμακείων, για το έτος 2013, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι.
Συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας τους ανεξαρτήτως περιόδου έχει ως εξής:

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ         08:00 έως 17:00    

ΤΡΙΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     08:00 έως 20:00
 
ΣΑΒΒΑΤΟ      09:00 έως 17:00
                                         


Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΦΣ : O AYΓΟΥΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΘΕΡΜΟΣ



ΑΘΗΝΑ 25/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην αναμονή παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων βρίσκονται οι φαρμακοποιοί για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών.
Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000  ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!
«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας» , τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός.
Είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλους  όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας.
«Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δοκιμαστική Ψηφοφορία Φ.Σ.Α για ωράριο

Αναμένοντας την Διαύγεια....



Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί και σήμερα, να αναρτηθεί στην Διαύγεια κονδύλι για την εξόφληση Συνταγών μηνός Απριλίου 2013.
Παρ' όλα αυτά για εκταμίευση του ποσού, δεν προβλέπεται νωρίτερα από τις 5 - 10 Αυγούστου, αναλόγως και με την πλοκή την αναμενόμενης δόσης 4 δις από το Euroworking Group.
Μην ξεχνάμε και το ομόλογο που λήγει στις 27 Ιουλίου !
Ήδη χθες αργά, προέκυψε " κόλλημα" για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα από την Ευρώπη, λόγω μη τήρησης ενός από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.
Με χθεσινή δήλωση του Γ. Νταισελμπλουμ, διανήνυσε ότι για να υπάρξει εκταμίευση της υποδόσης των 2,5 δις, όρος είναι η τήρηση και των 22 σημείων και δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 29 Ιουλίου

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει ανάγκη περίπου 800 ατόμων»

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει ανάγκη περίπου 800 ατόμων»

Κοντός: Κανένας ανασφάλιστος έλληνας δε θα στερηθεί υπηρεσιών υγείας

Για τα ελλείμματα, τις δυσλειτουργίες και τις αλλαγές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κοντός ανέφερε ότι το έλλειμμα μαζί με τα χρέη είναι περίπου στα 2 δισ. ευρώ. «Πραγματικά ο ΕΟΠΥΥ ήταν η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική πρόκληση στο χώρο της Υγείας. Δεν υποστηρίχθηκε όσο έπρεπε», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας οργανισμός βρέφος που έχει πολύ μικρή διάρκεια. 

Αναφέρθηκε στις οφειλές λέγοντας ότι «η εξόφληση γίνεται κατά κατηγορία. Τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευτούν άλλα 100 εκατομμύρια που θα προωθηθούν στους γιατρούς για παλιές οφειλές του ΟΠΑΔ. Στη διαδικασία εκταμίευσης είναι άλλα 200 που αφορούν σε οφειλές. 

Το επόμενο διάστημα θα επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες των ληξιπρόθεσμων οφειλών», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος να εκταμιευθεί μέσα στο 2013. «Στη χώρα μας έγινε υπέρβαση και κατάχρηση. Το γερμανικό σύστημα είναι οι κλειστοί ενοποιημένοι προϋπολογισμοί. Θα γνωρίζουμε από πριν πόσα μπορούμε να ξοδέψουμε», είπε. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως «οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν την εικόνα που είχαν στο παρελθόν. Έχουν ερημώσει. Ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί πάρα πολύ. Το στοίχημά μας είναι να μειώσουμε το χρόνο αναμονής και να επιστρέψει ο κόσμος σε εμάς».

Τόνισε ότι καρκινοβατούν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια αναλώσιμων. «Σήμερα συντηρούνται τα εργαστήρια μας με αναθέσεις πολύ μικρού ποσού» και ξεκαθάρισε ότι κανένας Έλληνας ανασφάλιστος δεν θα στερηθεί υπηρεσιών υγείας. 
«Ο ΕΟΠΥΥ είναι η περίθαλψη, τα φάρμακα, οι εξετάσεις, ο γιατρός και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε στην τύχη του».
Ο ΕΟΠΥΥ, είπε, έχει ανάγκη περίπου 800 ατόμων για να συνεχίσει.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ


Κύριε  Πρόεδρε,

Επανερχόμενοι  στο ζήτημα  της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σας αναφέρουμε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν ανά ταμείο, και που δυστυχώς οδηγούν στην αδυναμία πληρωμής αυτών.

Συγκεκριμένα,
ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ
Μετά από  μήνες κωλυσιεργίας και αμφιταλαντεύσεων για το πώς θα προχωρήσουμε στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής, εστάλησαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στον υπεύθυνο ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ, κ. Παράσχο, τα ονόματα των φαρμακείων που δεν θα πληρωθούν εξαιτίας των εκχωρήσεων που έχουν προς τρίτους.  
Παρόλα αυτά δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία, αν και  οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποστείλει τα σχετικά δικαιολογητικά.
Άμεσα -  εντός της εβδομάδας-  ο κ. Παράσχος,  θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα προς την οικονομική διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, για το ποσό που απαιτείται, ώστε να εξοφληθούν τα φαρμακεία. 
Τα ανωτέρω αφορούν μόνο τα φαρμακεία που έχουν καταθέσει τους  λογαριασμούς τους  μέσω των φαρμακευτικών συλλόγων.
Για τα φαρμακεία που έχουν καταθέσει τις συνταγές τους μεμονωμένα, είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή τους και στο τέλος του χρόνου!!!

ΤΑΥΤΕΚΩ – ΔΕΗ
Η  κατάσταση  βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο.
Μετά από συσκέψεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες  μεταξύ της Προϊσταμένης Οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κας  Περδίκη και  των επιτροπών στα ΠΕΚΑ/ΔΕΗ  (που πέρασε σχεδόν ένας μήνας για να οριστούν) επιλύθηκε επιτέλους το πρόβλημα για το πώς θα εκδοθούν από τα φαρμακεία τα πιστωτικά τιμολόγια!
Τότε διαπιστώθηκε, ότι τα μηχανογραφικά συστήματα των ΠΕΚΑ /ΔΕΗ δεν είναι συμβατά  με τα μηχανογραφικά συστήματα των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ!!! 
Θα πρέπει λοιπόν μέσω ενός μηχανογραφικού συστήματος, που θα πρέπει να ετοιμάσει το τμήμα πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, για τα ΠΕΚΑ /ΔΕΗ, να καταχωρηθούν  όλα τα τιμολόγια όλων των φαρμακείων της Ελλάδος!, ώστε να μπορέσουν μετά οι περιφερειακές διευθύνσεις  του ΕΟΠΥΥ, να εκδώσουν τα εντάλματα πληρωμής.
Και το πρόβλημα επέτεινε η  εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ με Αριθμ. Πρωτ. 451/09-07-13, η όποια, αντί να επιλύσει προβλήματα δημιούργησε νέα, αφού οι υπάλληλοι των ΠΕΚΑ- ΔΕΗ ζητούν από τους φαρμακοποιούς να εγγραφούν στο e - ΔΑΠΥ!!! 
Οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδος είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην συγκεκριμένη εφαρμογή αφού μέσα από αυτήν εκτελούνται οι συνταγές των αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη.

Οίκος Ναύτου
Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φαρμακείων που δεν έχουν ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οίκου Ναύτου, με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται στις καταστάσεις πληρωμών.
Η διοίκηση του Οίκου Ναύτου αδυνατεί λόγω έλλειψης φαρμακοποιών, που έχουν μετατεθεί όλοι στον ΕΟΠΥΥ, να διεξάγει τον έλεγχο των συνταγών. Τίθεται το ερώτημα ποιος θα ελέγξει αυτά τα φαρμακεία και πότε θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή τους;

ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ
Η μοναδική φαρμακοποιός που ήταν αποσπασμένη στο ΤΣΑΥ για τον έλεγχο των συνταγών, επέστρεψε στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φαρμακείων που δεν έχουν ελεγχτεί και  που είναι άγνωστο πότε θα διεκπεραιωθεί η πληρωμή τους.
Για τις περιπτώσεις του Οίκου Ναύτου και του ΤΣΑΥ, προτείνουμε, να αποσπαστούν υπάλληλοι στα ανωτέρω ταμεία για να εκκαθαρίσουν τις οφειλές με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, ώστε μετά να δοθεί η εντολή για την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής.

ΟΓΑ
Περίπου  130 φαρμακεία είναι απλήρωτα από τον ΟΓΑ.
Η καθυστέρηση της πληρωμής οφείλεται στην έλλειψη σωστής ενημέρωσης, για τον τρόπο εκκαθάρισης, έκδοσης πιστωτικών τιμολογίων και της συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Στο τμήμα μηχανογράφησης του ΟΓΑ δόθηκε εντολή να εκδοθούν συγκεντρωτικές καταστάσεις μέχρι την Παρασκευή 19/07/13, δυστυχώς οι καταστάσεις δεν εκδόθηκαν και ο υπάλληλος που ανέλαβε την υποχρέωση αυτή απουσιάζει με άδεια.

Τίθενται τα εξής ερωτήματα:

1. Έπρεπε να περάσει ενάμιση μήνας για να οριστούν επιτροπές ΠΕΚΑ/ΔΕΗ;  
(Για το ΠΕΚΑ Κρήτης που είναι υπεύθυνο για τους 4 νομούς του νησιού, δεν έχει οριστεί ακόμα επιτροπή, επομένως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν και πότε θα πληρωθούν τα φαρμακεία της Κρήτης)

2. 
Δεν έπρεπε να γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, την ασυμβατότητα των μηχανογραφικών συστημάτων τους με αυτά των ΠΕΚΑ/ΔΕΗ;

3. Μήπως οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες προς τα ΠΕΚΑ/ΔΕΗ πρέπει να είναι πιο επεξηγηματικές; Δεν απευθύνονται, ούτε σε λογιστές ούτε και  σε γνώστες συστημάτων πληροφορικής, με αποτέλεσμα να υπάρχει η άρνηση ή η κωλυσιεργία προώθησης των διαδικασιών.

4. Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι των ΠΕΚΑ / ΔΕΗ δεν είναι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, εγείρει ερωτήματα για το πότε θα καταχωρηθούν  στο μηχανογραφικό σύστημα όλα αυτά τα τιμολόγια, 11.000 φαρμακείων, (άραγε γιατί να μην μπορούν να καταχωρηθούν από τους υπαλλήλους των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ;).

5. Η απαίτηση του ΕΟΠΥΥ για έκδοση  πιστωτικού τιμολόγιου προ της πληρωμής μας δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις (καταλαβαίνετε πόσος χρόνος χρειάζεται για να συγκεντρωθούν 11.000 πιστωτικά τιμολόγια).
Θα μπορούσαν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να ζητήσουν τα πιστωτικά τιμολόγια, να αποσταλούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά την εξόφληση των λογαριασμών. Η μη έκδοση του πιστωτικού σημειώματος επιβαρύνει μόνο το φαρμακοποιό και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

6. Για ποιο λόγο απαιτείται για τα φαρμακεία που είναι σε καθεστώς εκχωρήσεων προς τρίτους για τις τρέχουσες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, να υποχρεούνται  σε εκχώρηση και των ποσών των ληξιπρόθεσμων οφειλών;
κύριε  Πρόεδρε, 
Πέρα του γεγονότος, ότι εξαιτίας της καθυστέρησης της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν καταστραφεί οικονομικά ένας μεγάλος αριθμός φαρμακείων, μιας και σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος οι οφειλές αγγίζουν και τα 400.000€ ανά φαρμακείο, οι παραπάνω γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  μας οδηγούν να μην πληρωθούμε ποτέ.
Όλα αυτά εκθέτουν τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και την πολιτική ηγεσία, καθώς η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι Μνημονιακή δέσμευση.
Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα ως άνω προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινή επιβίωση του φαρμακείου.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ