Σελίδες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΦΣ



Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                               Αθήνα, 27/11/2013
ΝΠΔΔ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώθηκαν  σήμερα  οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την δήθεν ανάπτυξη.
Προτάσεις προκλητικές, απαράδεκτες,  αντιεπιστημονικές.
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα  ΦΑΡΜΑΚΑ – ΜΥΣΥΦΑ διακινούνται μέσα από ένα αυστηρό πλαίσιο  προστασίας της Δημόσιας Υγείας που διασφαλίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφαλή χορήγησή τους.
Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ΦΑΡΜΑΚΑ, έχουν παρενέργειες, έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, έχουν συνέργειες στην χορήγησή τους με άλλα φάρμακα και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποτελούν απλά καταναλωτικά προϊόντα που μπορεί να τα διαθέσει κάποιο μπακάλικο.
Η εγκατάλειψη των κανόνων της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, η περιφρόνηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η ασύδοτη ανεξέλεγκτη χορήγησή τους από τον κάθε ανίδεο  αποτελεί συνειδητό έγκλημα κατά της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τους κανόνες και τις καλές πρακτικές της ορθής φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού και να μην υποκύψει σε συμφέροντα κάποιων εκατομμυριούχων «μπακάληδων».
Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα και απόλυτα συσπειρωμένος ο φαρμακευτικός κόσμος της χώρας θα προασπίσει τη δημόσια υγεία του Ελληνικού Λαού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι όσοι θέλουν να λαμβάνουν υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ