Σελίδες

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί


Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί που αντιτίθενται στο ενδεχόμενο πώλησης περίπου 1.200 μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων, όπως προτείνει ο ΟΟΣΑ σε Έκθεσή του για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, πέρα από την απώλεια εισοδήματος που θα καταγραφεί σε περίπτωση απεργίας, κινδυνεύει άμεσα η υγεία του κόσμου. Θα χάσουμε ζωές, τονίζει για να συμπληρώσει ότι αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που γίνεται να ενισχυθούν τα εισοδήματα πέντε αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σε βάρος 12.000 φαρμακείων και 30.000 ανθρώπους που κινούνται γύρω από αυτά. 

Μαλιστα ο κ. Θεοδοσιάδης διέκρινε «άγνοια κινδύνου» από την πλευρά του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ωστόσο μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ξεκαθάρισε ότι «η Κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση του τερματισμού των προνομίων υπέρ προστατευμένων ομάδων, εις όφελος του κοινωνικού συνόλου και του αδύναμου καταναλωτή. Οπως είπε χαρακτηριστικά «Θέλω να δω... αν θα σκεφτούν (η αντιπολίτευση) ακόμα μια φορά, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τη φαρμακοβιομηχανία ή θα αντιληφθούν τη χρησιμότητα της δικής μας πρότασης για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τη δυνατότητα να πωλούνται όχι μόνον στα φαρμακεία αλλά και στα σούπερ μάρκετ με χαμηλότερες τιμές»

Πηγή:skai.gr