Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στ. Καλογερόπουλος : Οι θέσεις μας για το ωράριο



Αγαπητοί Συνάδελφοι


Η εκλογική αναμέτρηση στον Σύλλογο μας τελείωσε . Οι συνάδελφοι ψήφισαν και επέλεξαν τους εκπροσώπους τους.


Όμως ένα μεγάλο θέμα που ταλαιπωρεί τον κλάδο και έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες και χάος , παραμένει άλυτο , παρά την πίεση την δική μας να δοθεί επιτέλους μια λύση.
Το κυρίαρχο θέμα παραμένει το Ωράριο. Ένα θέμα για το οποίο στιγματίσαμε το προηγούμενο ΔΣ και συνεχίζουμε να απαιτούμε λύση. 


Έχουμε κρατήσει την απόφαση της ΓΣ (με την προηγούμενη διοίκηση) που θέτει το θέμα σε ψηφοφορία. Η απόφαση αυτή επικυρώνεται με νέα ΓΣ! Το προεδρείο όμως παρέσυρε το σώμα σε μια απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πράγμα παράνομο βάσει του εσωτερικού κανονισμού άρθρο 31 παρ.1 και 2.(δηλαδή οποιανδήποτε προσφυγή ακυρώνει την απόφαση).
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η βούληση του υπουργού Υγείας μετά και από τις δυο συναντήσεις με το ΔΣ του ΦΣΑ είναι:
• Ο νόμος Λοβέρδου δεν καταργείται αλλά τροποποιείται. Αυτό σημαίνει ότι οι «διευρυμένοι» συνάδελφοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν , πιθανώς με άλλη μορφή.
• Η αρμοδιότητα της ρύθμισης του ωραρίου θα φύγει από τους δημάρχους και θα την μεταβιβάσει στο υπουργείο υγείας ή στους συλλόγους.


Βασική προϋπόθεση είναι το ΔΣ του ΦΣΑ να καταθέσει πρόταση ή προτάσεις στον υπουργό .
Που βρισκόμαστε όμως σήμερα;
Ερχόμαστε λοιπόν να υλοποιήσουμε την απόφαση της ΓΣ με μυστική ψηφοφορία. Η πρόταση αυτή( της Γ.Σ) θα φτάσει στο γραφείο του υπουργού ΥΓΕΙΑΣ από το ΔΣ με γνώμονα όμως ότι ο νόμος Λοβέρδου θα συνεχίσει να ισχύει τροποποιημένος ή όχι .


Ποια είναι η θέση μας ;
H θέση μας ήταν μια και αταλάντευτη . Να υπάρχει μια ενιαία λειτουργία των φαρμακείων για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά και για να αποδυναμώσουμε το νόμο Λοβέρδου . Αυτές οι θέσεις μας είναι γνωστές και ξεκάθαρες από τον Μάρτιο του 2013.


Όμως δυστυχώς στο τελευταίο ΔΣ το παραμύθι και η κωλυσιεργία συνεχίζεται. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι το θέμα δεν ήταν καν στην ημερησία διάταξη. Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας . Το λευκό απεικονίζει την στάση μας τόσο για το Προεδρείο όσο και για το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. 
Απουσία μέλους του ΔΣ για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το Ωράριο δεν δικαιολογείται.


ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος Δ.Σ Φ.Σ.Α 
ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ Π.Φ.Σ