Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ

Ο κ. Λουράντος νομίζει ότι είμαστε όλοι ίδιοι αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι.
Ποιος θα ξεχάσει τις όλο αγάπη προσφωνήσεις «Κώστα μου», «Ανδρέα μου», μεταξύ του απερχόμενου προέδρου του ΦΣΑ κ. Λουράντου και του απελθόντος υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου;
Eν μέσω αυτών των προσφωνήσεων ο κ. Λουράντος πρότεινε (χωρίς καμιά συνεννόηση με τον ΠΦΣ) και ο κ. Λοβέρδος έσπευσε να αποδεχθεί την καθιέρωση του rebate.
Eν μέσω των προσφωνήσεων  « Κώστα μου», «Ανδρέα μου» ο κ. Λουράντος αποδέχθηκε και με θερμότατη χειραψία επικύρωσε την συμφωνία των δύο τους για το ωράριο που καταστρέφει τα φαρμακεία.
Είναι κρίμα για τον απερχόμενο πρόεδρο του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας να μην γνωρίζει ότι τα ποσοστά κέρδους των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών καθορίζονται με Υπουργικές Αποφάσεις (πρώην Αγορανομικές Διατάξεις) τα τελευταία 40 χρόνια !
Είναι κρίμα που επιχειρεί να ενημερώσει δήθεν για το νόμο που ψηφίσθηκε χθες  χωρίς να τον έχει διαβάσει. Αν είχε στοιχειωδώς  διαβάσει τα άρθρα του νόμου και αν ήθελε να καταλάβει, θα είχε  αντιληφθεί ότι «δυναμική τιμολόγηση» με την έννοια ότι «οι τιμές των γενοσήμων θα κατρακυλάνε» δεν υπάρχει πουθενά.
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξηγήσει στους φαρμακοποιούς των οποίων την ψήφο ζητάει το προσεχές Σάββατο, εάν επιθυμεί τα ΦΥΚ να διατίθενται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία με ποσοστό κέρδους 16% όπως επιδιώκει και θα πετύχει ο ΠΦΣ.
Αντιλαμβάνομαι ότι θέλει να ξεχάσουμε πως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος που οι φαρμακοποιοί της Αττικής - και μόνον αυτοί σε όλη την χώρα - έχασαν τζίρο δυόμιση μηνών και προκάλεσε το απέραντο χάος στο θέμα του ωραρίου.
Ευτυχώς οι φαρμακοποιοί έχουν και κρίση και μνήμη.
Κατά τα λοιπά αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για τις κατηγορίες που προσάπτει ο κ. Λουράντος:
ότι «λέω πράγματα λογικά»
ότι « πηγαίνω στο υπουργείο σοβαρός»
Και ότι «έχω πείσει τον υπουργό να υποστηρίξει τον κλάδο έναντι της τρόικας σε 10 θέματα»


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ